• 1397/04/19 - 12:46
  • تعداد بازدید خبر : 29
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنید

همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنید.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان نیکوکار املش؛ همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنید. تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق فعالیت و تکثیر کنه هیالوما شیوع پیدا می‌کند یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. میزان ابتلای این بیماری با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، بنابراین هرچقدر هوا گرم تر شود احتمال بروز آن شدت پیدا می کند. بیماری تب کریمه کنگو مرگ و میر بالای دارد اما این بیماری چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است. به شهروندان توصیه می شود جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو موارد زیر را رعایت کنند؛

- قصاب ها و افرادی که مستقیم با دام سروکار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. بنابراین باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجنتاب کنند و افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند. در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
-
این بیماری یا از طریق کنه یا از طریق حیوان آلوده به انسان منتقل می‌شود. در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ترین گزشی، خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌هاهستند،مستعدابتلابه این بیماری هستند.
-
تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار و گزش کنه حامل بیماری است، لذا گوشت پخته بیماری را منتقل نمی‌کند.
-
شروع علائم بیماری تب کریمه کنگو حدود یک تا 13 روز طول می‌کشد. تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند. در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود.
-
یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان نگهداری لاشه دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (صفر تا 4 درجه سانتی گراد) با هدف کاهش PH گوشت است .

 -در هنگامی که فرد مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن و یا فضولات بیمار قرار می‌گیرد بایستی فوراً سطح آلوده را با آب و صابون بشوید.
  -گوشت قرمز مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از خرید گوشت از افراد سودجو و دوره‌گرد خودداری کنند.
  .-از آنجایی که این بیماری در پرندگان دیده نمی شود، بنابراین نباید نگران مصرف گوشت پرندگان بود

  • گروه خبری : اخبار و تازه های بیمارستان نیکوکار املش
  • کد خبر : 37707
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/04/19 12:46